Джако най-сетне погребан в Лос Анджелис

Джако най-сетне погребан в Лос Анджелис

Погребението на поп певеца Майкъл Джексън най-сетне се е състояло в Лос Анджелис, съобщи адвокатът на семейството на музиканта Брайън Оксман, цитиран от Скай нюз в понеделник.

По думите му Кралят на попа е намерил последен покой на гробището “Форест Лоун“ веднага след като роднините са получили мозъка на певеца, който бе взет от тялото за медицински тестове.

Адвокатът допълни, че на траурната церемония са присъствали само роднините на Джако, но така и не уточни датата, на която се е състояло полагането на тялото. Мозъкът на Джексън бе върнат на неговите близки на 8 август.

Ден по-рано семейството съобщи, че вече е решено, че погребението ще се състои във “Форест Лоун“, а не в ранчото “Невърленд“, както настоявали бащата и големият брат на поп звездата.

Майкъл Джексън почина внезапно на 25 юни на 50-годишна възраст и причината за смъртта му все още не е назована. Според една от версиите, изпълнителят, който преди смъртта си усилено репетираше за грандиозното си завръщане на сцена в Лондон с новото си шоу "This Is It!", вероятно е починал след инжекция със силно действащото болкоуспокоително пропофол.

Според непотвърдени данни именно това вещество са открили патоанатомите в тялото на Майкъл Джексън, наред с лекарство като алпразолам, който лекува невроза и депресия.

След смъртта на Джексън му бяха на правени две аутопсии, само няколко дни роднините му поискаха трета, но се оказа, че е невъзможно такава да бъде направена.

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?