Джамбазки не успял да влезе в казармата, защото учил право "близо 10 години"

Сега обаче настоява да бъде върната наборната служба

Ангел Джамбазки и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, сн. БГНЕС, архив

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки защити за пореден път искането на партията му за връщане на задължителната казарма, но се оказа, че самият той не е служил.

Той обясни пред бТВ, че е учил висше юридическо образование "близо 10 години, 8, ако не се лъжа" и не е прекъсвал следването, за да отиде войник. 

Водещата го поправя, че от биографията му излиза, че е учил 12 години право, от 1998 до 2010 година, и той уточнява:

"Вие бъркате семестриалното завършване с полагането на държавния теоретико-практичен изпит".

За да не отиде в казармата, той представял служебни бележки, че е студент, но каза, че не си спомня колко пъти е правил това.

На въпрос защо не е прекъснал следването си, за да изпълни дълга си към Отечеството, Джамбазки отговори, че "право трудно се завършва, ако си прекъснал веднъж".

Според него е важно да има наборна служба "на първо място по геополитически причини", а на второ - "защото през наборната военна служба младите мъже и жени, които са отслужили, придобиват навици, които са полезни в обществото и за тях самите и изграждат ценности".

Ангел Джамбазки през последните месеци намали активността си, след като бе хванат да шофира след употреба на алкохол в началото на декември месец в Самоков.  

ВМРО от години настоява за връщането на задължителната казарма, но след като коалиционните партньори от ГЕРБ отказаха, партията на вицепремиера Красимир Каракачанов се опитва да уреди т.нар. доброволна служба.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?