Джамбазки за "Обединени патриоти": Един няма нормален от нас

Не съжалява за думите си, че "всички в БСП са за разстрел"

Ангел Джамбазки, БГНЕС

"Един няма нормален от нас" – така евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки описа коалицията "Обединени патриоти", опитвайки се да обясни нестихващите вътрешните скандали в нея. Най-разумно е "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите догодина, каза той в понеделник пред бТВ по повод настойчивите призиви на лидера на "Атака" и съпредседател на коалицията Волен Сидеров решението да се вземе час по-скоро.

Според него най-логично е листата да бъде подредена чрез вътрешни избори, но разговорът за това как ще се явят тепърва предстои.

На въпрос дали има ритане по кокалчетата, той заяви: "Има чепати характери, има непремерени приказки и действия".  

От думите му се разбра, че това всъщност е положително.

"Няма нечепат, един няма нормален от нас. Това не е толкова лошо. Ако нормално значи да си лигав лицемер, който се подмазва в очите, а забива нож в гърба, по-добре да не сме нормални. Ако нормално е това, което е сегашната българска политическа класа - едно мисли, друго казва, трето прави, по-добре да не сме нормални. По-добре да има силен характер, остър сблъсък, но да се върши общественополезна работа".
Джамбазки даде да се разбере, че не се покайва за думите си, че "всички в БСП са разстрел". Той бе порицан за тази си реплика от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който изтъкна, че членовете на ЕП имат пълното право да критикуват и да питат, но нямат право да използват обиден език.

"БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили", отбеляза Джамбазки.

"Не мисля, че има нещо, което би трябвало да бъде повод за извинение или съжаление", подчерта той.

Джамбазки изтъкна, че познава избраната за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов – Марияна Николова, и смята, че има качества за вицепремиер. Името ѝ не е забъркано в никакви политически, икономически или финансови скандали. Отвратителни са внушенията и намеците, че една жена може да бъде вицепремиер, защото е нечия любовница, каза Джамбазки.

Споделяне

Още по темата

Още от България