Джеб Буш: Тръмп не е сериозен и ще бъде смазан

Доналд Тръмп

Републиканският претендент за президентския пост на САЩ Джеб Буш заяви, че съперникът му Доналд Тръмп не е сериозен кандидат за Белия дом и порица вулгарността му, съобщи Франс прес.

Милиардерът ще бъде смазан на президентските избори, предсказа Буш.

Водещият кандидат за номинацията на Републиканската партия проявява липса на сериозно отношение към проблемите, каза Буш, който е назад в проучванията от месец. Той заяви това в Ню Йорк, града на Доналд Тръмп, пговорейки в мозъчния тръст Съвет за външните отношения.

"Не знам какви са политиките му, но щом той не знае какво е ядрената триада, заслужава си да спрем и да се замислим", подчерта Буш и напомни, че миналия месец на дебат на републиканците Доналд Тръмп избегна да отговори на въпрос за трите съставни части на американския ядрен арсенал. "Някой, който предлага мита от 45 на сто за Китай, не прави сериозно предложение", добави Буш. Според него подобна мярка би довела до "международна финансова депресия, която ще смаже американската средна класа".

Джеб Буш обясни успеха на милиардера на милиардера с факта, че хората се притесняват за бъдещето си. Това ги привлича към силната личност, но реално Тръмп не е сериозен и ще бъде смазан на президентските избори, предсказа републиканският претендент.

"Първата цел на президента на САЩ трябва да бъде да гарантира сигурността ни, а не е възможно да се гарантира сигурността ни, като говориш като каруцар, без да се опираш на реални планове", подчерта Джеб Буш, който се включи в надпреварата за републиканската номинация през юни.

Той е брат на бивш президент и син на бивш президенти и се ползва със солидна финансова подкрепа, но не му достига обаяние и се чувства некомфортно по време на дебати,отбелязва Франс прес. Затова губи популярност в сравнение с останалите претенденти за кандидатурата на Републиканската партия.

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?