Джеф Безос се оплака от опит за изнудване

Джеф Безос се оплака от опит за изнудване

Собственикът на „Амазон” Джеф Безос обяви, че тиражен американски таблоид се е опитал да го изнуди с неприлични снимки, съобщава БГНЕС, цитирайки Си Ен Би Си.

Милиардерът бил заплашен от компанията, която издава Нешънъл Инкуайърър (American Media), че ще публикуват неприлични снимки, които Безос изпратил на Лорин Санчес, с която има връзка.

"Разбира се, че не искам лични снимки да бъдат публикувани, но също така не искам да участвам в добре познатата им практика на изнудване, политически услуги, политически атаки и корупция", написа Джеф Безос в интернет. American Media не коментира обвиненията в първите часове след сигнала на Безос.

Според собственика на Амазон, компанията искала от него да направи фалшиво изявление пред медиите в тяхна полза. То трябвало да гласи: "Амазон няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било политически мотивирано или повлияно от политически сили".

Джеф Безос и съпругата му се разведоха след 25 години брак. Същият ден, в който беше обявен развода, Нешънъл Инкуайърър разкри връзката между милиардера и Лорин Санчес и се похвали, че има техни интимни текстови съобщения. Джеф Безос нае Гавин де Бекер, експерт по сигурността на връзките с обществеността, който да разследва как таблоидът се е сдобил с личната информация. Де Бекер докладва, че публикацията на Нешънъл Инкуайърър е била политически мотивирана.

Точно това заключение са искали от American Media да бъде опровергано с опита им за изнудване.
.

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?