"Джей Пи Морган Чейс" мести част от дейността си от Лондон заради Брекзит

"Джей Пи Морган Чейс" мести част от дейността си от Лондон заради Брекзит

Инвестиционната банка "Джей Пи Морган Чейс" (JPMorgan Chase & Co) ще премести стотици свои работни позиции от Лондон в Дъблин, Франкфурт и Люксембург заради Брекзит.

Това стана ясно от изказване на директора на инвестиционното банкиране в институцията Даниъл Пинто, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пред Блумбърг нюз Пинто заяви, че някои ще бъдат прехвърлени в краткосрочен план, за да бъдат готови от ден първи. Ще последват и още.

Някои международни банки използваха Великобритания като предмостие за правене на бизнес в Европейския съюз в съответствие със споразумение за предоставяне на т. нар. паспортни права (позволяващи им да продават услугите си в целия ЕС от Лондон), припомня БТА. Те обаче могат да загубят достъпа си до останалите 27 страни членки, ако Великобритания предпочете да се отцепи от единния пазар на ЕС.

Главният изпълнителен директор на Джей Пи Морган - Джейми Даймън, информира преди време служителите, че до 4000 души могат да бъдат преместени в зависимост от изхода от преговорите по Брекзит.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес