Джейми Оливър: Вярата ми в британците ще е разбита завинаги, ако Борис Джонсън стане премиер

Джейми Оливър: Вярата ми в британците ще е разбита завинаги, ако Борис Джонсън стане премиер

Джейми Оливър, световноизвестният английски готвач, заяви, че вярата му в британския народ ще бъде "разбита завинаги", ако Борис Джонсън стане министър-председател. Бившият лондонски кмет Джонсън бе сред водачите на кампанията за излизане от ЕС и е претендент за премиерския пост.

В пост, качен на неговия акаунт в Инстаграм, заедно с видео на развяващия се флаг на Европейския съюз, Джейми Оливър, който е снимал филм на италианския остров Сардиния, се обръща към сънародниците си.

"Независимо дали сте гласували "вътре" или "вън" от ЕС, ние сме там, където сме. Но скоро в някакъв момент всички ние трябва да се съберем пак заедно и да направим най-доброто за това, което ще бъдат следващите много неравни 5 години. Този референдум счупи Европа, раздели семейства и разцепи страната. Разтрогването на нашия европейски брак ще бъде много скъпо и ще провокира лоши чувства към нас като надеждна страна в света. Аз обаче вярвам в демокрацията и Британия се изказа. По моя личен начин, сега аз ще запретна ръкави и ще работя по-здраво откогато да свърша тази работа. Но АЗ ВИ УМОЛЯВАМ ЕДНО НЕЩО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ??? Дайте ми Борис fucking Джонсън за наш министър-председател и аз съм свършен. Аз съм аут. Моята вяра в нас ще бъде разбита завинаги. Затова, говорете, хора – да спрем да бъдем наблюдатели! Не може да позволим това да се случи... "

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?