Джеймс Франко обвинен в секс експлоатация

Актьорът не се появи на наградите на филмовите критици, където бе отличен

Франко на наградите Златен глобус вчерно и със знака на "Тайм'с ъп", сн. ЕПА/БГНЕС

Актьорът Джеймс Франко бе обвинен от пет жени – актриси и негови студентки, в различни форми на сексуална експлоатация, непристойно поведение и злоупотреба с власт, съобщиха американски медии, цитирани от ББС.

Подобни твърдения тръгнаха в социалните мрежи срещу Франко още по време на церемонията по връчването на наградите Златните глобуси миналата неделя, когато в знак на подкрепа срещу сексуалното насилие над жените той също бе облечен в черно и носеше знака на организацията "Тайм'с ъп". Актьорът бе обвинен в лицемерие и секс тормоз, на което в тв шоу той отвърна, че: "Написаното в Туитър не е точно така".

Тези негови думи бяха припомнени от неговия говорител и макар той да отхвърли новите твърдения, Джеймс Франко не се появи на церемонията по връчването наградите на гилдията на кинокритиците в четвъртък вечерта, но която бе отличен за комедийната му роля в "Катастрофалният артист" – същата, за която преди дни получи Златен глобус. Отсъствието му бе отдадено именно на обвиненията в не пристойно поведение и секс експлоатация.

Още при раздаването на Златните глобуси актрисата Али Шийди запита в Туитър" защо Франко е допуснат на церемонията, посветена на жертвите на сексуален тормоз. Тя намекна, че той е причината да се откаже от шоубизнеса, но после публикациите бяха изтрити. Колежката ѝ Роуз Макгауън, чиято предстояща биография е посветена на сексуалното насилие в Холивуд, подкрепи думите ѝ с пост: "Джеймс Франко изглежда като симпатяга, когото искаш да гушнеш. Така изглеждат обаче и мечките. Избирателно глухият Холивуд слуша истории за този негодник от години. Но статута му на хипстър принца на Холивуд го предпазва."

Сегашните обвинения срещу Франко идват от четири бивши негови студентки от водени от него актьорски курсове в образователен център на име "Студио 4" и от актриса, която посочва, че 39-годишният актьор бил неин ментор.

Според една от жените - Сара Титър-Каплан, по време на снимките на секс сцена преди три години актьорът своеволно махнал предпазителите с телесен цвят, които тя и други актриси носели върху интимните си части. Според две студентки актьорът им се разкрещял, когато отказали да си покажат гърдите за фотосесия. Каплан твръди, че актьорът участва в "злоупотреба с власт" на снимачните площадки, която експлоатира сексуално по-неизвестните актриси.

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?