Джеймс Мърдок се оттегли от британския клон на "Нюз Корп"

Синът на австралийския медиен магнат Рупърт Мърдок - Джеймс Мърдок - се оттегли от поста си на председател на "Нюз Интернешънъл" – британския клон на медийната империя на Мърдок баща "Нюз Корп".

Медийният холдинг неотдавна се озова в центъра на огромен скандал с подслушвания, в резултат на което бе закрит многотиражният "Нюз ъф дъ Уърлд", а част от водещите му редактори бяха арестувани.

"Нюз Корпорейшън" обяви, че Джеймс е решил да подаде оставка и да се премести в Ню Йорк, тъй като занапред ще заема поста заместник-главен оперативен директор. "След като се премести в Ню Йорк, Джеймс ще продължи да заема редица ключови корпоративни длъжности, фокусирайки се върху важния за нас платен телевизионен бизнес и мащабните ни международни операции", отбеляза Рупърт Мърдок, председател и главен изпълнителен директор на "Нюз Корп.".

"Благодарни сме на Джеймс за работата му в "Нюз Интернешънъл" из Европа и Азия. Той остави трайна следа в стратегията на компанията за платените цифрови материали. Джеймс прояви лидерски качества и продължава да има огромна стойност за телевизиите Стар, Скай Дойчланд, Скай Италия и Би Скай Би", допълни милиардерът.

Главен изпълнителен директор на "Интернешънъл" остава Том Мокридж. Той занапред ще отговаря пред президента и главен оперативен директор на "Нюз Корпорейшън" Чейс Кери.

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?