Джип, управляван от премиера, и кола на НСО се чукнаха

Премиерът Бойко Борисов открива обновен спортен комплекс в Благоевград БГНЕС

Джип, управляван от премиера Бойко Борисов и кола на Националната служба за охрана (НСО) са се ударили леко. Пътният инцидент станал при посещението на министър-председателя в Благоевград в петък, където Борисов откри спортен комплекс, съобщи БГНЕС.

Джипът на премиера, шофиран лично от него, бил ударен отзад от пилотната кола на НСО. Инцидентът станал на кръговото кръстовище на бул. "Иван Михайлов" на път за стадион "Христо Ботев". Премиерът пристигна към 17.30 часа в Благоевград, за да открие основно реконструирания с пари на "Благоевград - БТ" спортен комплекс "Пирин".

До пристигането в Благоевград Борисов се возел в джипа. Към 18.15 часа премиерът тръгнал за стадион "Христо Ботев" като подкарал сам автомобила. На кръговото между заведенията "Мръсното кебапче" и "Калисто" Борисов объркал пътя и вместо да завие надясно по ул."Владо Черноземски", продължил направо по ул."Иван Михайлов". Когато видял, че пилотната кола на КАТ завива надясно, премиерът рязко спрял и тогава бил ударен отзад от ескортиращата го кола на Националната служба за охрана.

На джипа на премиера и автомобила на НСО са нанесени леки материални щети. След като откри стадиона, премиерът отново седна на шофьорското място, за да шофира лично към София, разказва случая БГНЕС.

В нито една точка на страната през вчерашния ден не е имало пътен инцидент със служебен автомобил на НСО, заяви обаче началника на службата бригаден генерал Тодор Коджейков, цитиран от “Фокус".

В петък Благоевград празнува 100-годишнината от освобождението на града. Празникът преминал без премиерът да се появи на градския площад. В същото време обновеният спортен комплекс от седмица бил заключен, защото се чакало лично премиерът да пререже лентата. Първоначално събитието трябвало да се състои преди 2 седмици, но церемонията била отложена за 5 октомври, уточнява БГНЕС.

Споделяне

Още от България