Джипката на премиера "бутна" областен координатор на Слави

"Страната ни е хубава, но държавата има нужда от ремонт. Голям", заяви на Борисов изключената

https://www.mediapool.bg/gal/92/orig_cfe3ca66b4c3a5172ad0a6775eaf9a90.jpg

Возене в премиерската джипка и кафе в центъра на Видин. Заради това партията на шоумена Слави Трифонов спешно изключи областния си координатор Росица Кирова. Във вторник сутринта тя бе на обиколка заедно с министър-председателя Бойко Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков в региона. Двамата провериха строителството на пътя между Видин и Монтана. След това посетиха Видин, а в профила на Борисов бе пусната снимка как той седи на една маса в кафене с Кирова.

https://www.mediapool.bg/gal/92/orig_c7888ea642e905fd520765f9638ed872.jpg

Часове по-късно Трифонов написа, че изпълнителният и националният съвет на "Има такъв народ" са се събрали и са решили, че дамата вече не е координатор, нито членува в партията.

Нека да ми го припишат на мене

Малко по-рано премиерът коментира, че познава Кирова още от 2018 г. Оттогава тя настоявала за ремонт на пътя.

"Дойде, каза "Благодаря", защото това е за всички граждани, от всички партии, за всички хора. Ако ѝ се карат, просто...да ми го припише и това на мене", заяви той.

Помните ли как спорихме?

Докато се вози в премиерската джипка, Кирова наистина на няколко пъти благодари за направеното за региона. Тя припомня на Нанков, че преди години двамата много са спорили как точно трябва да се строи пътят. Кирова настоявала да се започне от Видин към Монтана, а Нанков – в обратната посока. И обяснявал, че иначе строителството ще се забави.

"Аз помня спора, който имахме дали може да се тръгне от Видин към Монтана. За което благодаря на г-н Борисов, той тогава се намеси и каза: "Е, може да стане". Може би искаше да покаже, че той има крайната дума, но все пак може", обяснява Кирова.

Веднага след изказаната благодарност тя се обръща към премиера и му заявява, че страната ни е хубава, но държавата се нуждае от голям ремонт.

"Нали виждате колко ни е хубав районът тука, не заслужава тази съдба. Страната ни е хубава, но държавата има нужда от ремонт. Голям", заявява тя.

Протести

Освен координатор на опозиционна партия, Кирова е и активен участник в антиправителствените протести. Във личния си фейсбук тя пуска снимки от площада пред президентството и призовава за нови избори. По информация на в. Сега тя е бивш общински съветник от НДСВ, кандидат за кмет срещу ГЕРБ, достигнал до балотаж, има и своя политическа формация, която се казва "Единни за промяна".

https://www.mediapool.bg/gal/92/orig_9854f16058fb1f5d8d98e0d503d04721.jpg

Хубаво е, но е трудно

Докато обикаляше с джипката, Борисов дръпна традиционната си реч с хвалби колко много е построено при неговото управление, но и колко трудно е станало това. Той заяви, че когато е поел властта не е имало нито една довършена магистрала. Сега били 7 и дори се виждал края на строителството на "Струма".

"Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение", заяви той.

Зам.-министър Нанков пък обясни, че в момента се строят малко над 62 км. между Видин и Ботевград, а преди година е започнала работата по отсечката Мездра-Ботевград с дължина 33 км. Отсечката Видин-Макреш, която провери Борисов е почти 30 км. По-късно във Видин премиерът отчете, че правителството изпълнява в пълнота ангажиментите си. По някои отсечки щяло да има минимално забавяне, защото строителите изчаквали да се прибере реколтата от слънчоглед и било грехота да омачкат.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?