Джохар Царнаев отрича вдовицата на брат му да има общо с атентата

Джохар Царнаев отрича вдовицата на брат му да има общо с атентата

Единственият заподозрян за атентата в Бостън Джохар Царанаев отрича вдовицата на брат му Тамерлан – Катрин Ръсел, да е замесена в подготовката на терористичния акт, отнел живота на трима души, предава в четвъртък ИТАР-ТАСС, позовавайки се на телевизия Ен Би Си.

Неотдавна източници, запознати с разследването на експлозиите по време на Бостънския маратон, заявиха, че в компютъра на 24-годишната вдовица на Тамерлан Царнаев са открити материали, свързани с ислямския екстремизъм.

Според информация на "Ню Йорк таймс", публикувана миналата седмица, Ръсел отказвала да сътрудничи на разследващите, които гледали скептично на твърденията ѝ, че няма нищо общо с терористичния акт и не е помагала на братя Царнаеви да се укрият от властите.

Катрин Ръсел живее при родителите си в град Норт Кингстаун, щата Роуд Айлънд. Според телевизия Ен Би Си ФБР внимателно я следи, добавя ИТАР-ТАСС.

При бомбения атентат на 15 април близо до финала на Бостънския маратон бяха убити трима души, а над 260 бяха ранени. Заподозрени за нападението са братя Царнаеви, които са етнически чеченци. 26-годишният Тамерлан бе застрелян от полицията, а 19-годишният Джохар беше ранен и задържан.

Споделяне

Още от Свят