Джон Болтън заяви, че няма да гласува за Доналд Тръмп

Джон Болтън

Джон Болтън, бившият съветник на Белия дом по въпросите на националната сигурност, заяви, че няма да гласува за Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ през ноември и че се надява Тръмп да не бъде втори мандат президент, пише британският в. "Гардиън".

В интервю за телевизия Ей Би Си нюз, в което представи новата си книга, съдържаща разкрития за работата му в Белия дом, Болтън изтъкна, че когато е започнал работа като съветник по националната сигурност, е смятал, че "много от историите (за Тръмп) са изопачени. Излезе обаче, че не е така", каза Болтън.

"Не мисля, че той трябва да е президент. Той не е годен за този пост. Не мисля, че той разполага с компетентността, необходима за тази работа. Не мисля, че той е консервативен републиканец. Няма да гласувам за него през ноември. Определено няма да гласувам и за Джо Байдън", подчерта Болтън в интервюто си за Ей Би Си нюз.

Вчера в. "Дейли телеграф" написа, че Болтън има намерение да гласува за кандидата на демократите Джо Байдън, като се позова на негово изказване, че на изборите през 2016 г. е предпочел да гласува за Тръмп, вместо за Хилари Клинтън, но че "след като видях президента отблизо, не мога да направя това отново".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят