Джон Кери ще изложи алтернативен план за мир Ирак

Американският сенатор Джон Кери ще изложи свой план за мир в Ирак в понеделник в реч, която ще произнесе в Нюйоркския университет, предаде Асошиейтед прес. Очаква се планът от 4 точки да предложи алтернатива на подхода на президента Джордж Буш за възстановяването на Ирак и за войната срещу тероризма като цяло.

Двамата съперници на предстоящите президентски избори ще имат три телевизионни дебата, които ще се състоят на 30 септември, 8 октомври и 13 октомври, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информиран източник. На 5 октомври пък пред телевизионните камери ще се срещнат кандидатите за вицепрезидент Дик Чейни и сенаторът Джон Едуардс.

Според Си Ен Ен обаче окончателно споразумение за дебатите не е постигнато и такова се очаква към 30 септември.

Всеки от дебатите ще трае 90 минути и ще има един водещ.

Според надпартийната Комисия за президентските дебати, първият дебат ще бъде фокусиран върху вътрешната политика, а третият - върху външната. Вторият дебат ще бъде проведен като среща с избиратели, на която хората ще задават въпроси на кандидатите.

Участниците във втория дебат ще бъдат избиратели от района на Сейнт Луис, които не са решили за кого да гласуват и ще бъдат подбрани от Галъп.

Същевременно в събота от Демократическата партия съобщиха, че майки на военнослужещи в Ирак ще помогнат на Джон Кери да развие тезата си, че оптимистичният възглед на Буш за войната не отговаря на реалността.

Кери ще поизнесе речта си в Нюйоркския университет, където най-малко поне пет майки на военнослужещи ще критикуват политиката на президента в Ирак.

Буш ще говори в Ню Хемпшир, където се очаква да повтори, че непоследователността на Кери не е качество, когато става дума за Ирак.

"Нашите войски заслужват нещо по-добро от това да слушат кампанията на Кери, която тласка към песимизъм и лиса на вяра в мисията", каза говорителят на щаба на Буш Скот Стензъл пред АП.

Още от Свят

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?