Джон Ленън се представил за Исус Христос под въздействието на ЛСД

Джон Ленън

Приятел от детството на членовете на "Бийтълс" пише в своя мемоарна книга, че под въздействието на ЛСД Джон Ленън се представил като Исус Христос на свикана от него среща в "Епъл", пише вестник "Дейли експрес".

Изданието припомня изказването на Ленън, предизвикало смут из целия свят: "Бийтълс вече са по-известни от Исус Христос!". Няколко години по-късно Джон си въобразил, че самият той е Синът Божи.

Това твърди в мемоарната си книга Тони Брамуел "The Magical Mystery Tour: Животът ми с "Бийтълс", пише БТА.

Авторът израснал с членовете на Ливърпулската четворка и бил сред най-доверените ѝ хора. Веднъж Джон Ленън под въздействието на силна доза LSD свикал извънредно съвещание във фирмата им "Епъл".

На нея по спешност се явили Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар. Ленън взел думата и казал: "Имам нещо много важно, което трябва да ви съобщя. Аз съм Исус Христос и се завърнах. Това е!"

Ринго разбрал веднага, че нещо не е наред с Джон и с усмивка заявил: "Добре, съвещанието се закрива, нека да отидем да обядваме!".

Барабанистът извел замаяния Ленън на обяд. На масата им в ресторанта, без предупреждение, кацнал фен, който искал да се запознае с Джон.

"Всъщност аз съм Исус Христос", казал на объркания поклонник музикантът, който все още бил под въздействието на дрогата.

Споделяне

Още от Свят

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?