Джон Маккейн е диагностициран със злокачествен тумор в мозъка

Джон Маккейн е диагностициран със злокачествен тумор в мозъка

Американският сенатор от републиканците Джон Маккейн има злокачествен тумор в мозъка, съобщават от офиса и семейството му, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона, предаде Си Ен Ен.

Според телевизията е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка – глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

Маккейн е бивш военен пилот – ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет е свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекарва 7 г. във виетнамски плен.

След уволнението си от ВВС през 1981 г., той прекарва два мандата в Камарата на представителите, а от 1986 г. е сенатор. Маккейн два пъти се кандидатира за президент от Републиканската партия и бе съперник на Барак Обама в изборите през 2008 г. 

Споделяне

Още от Свят