Джордж Буш-трети - новото лице на американската политика

Новото момче на американската политика носи име, което едва ли е най-подходящото за политически успехи. Въпреки това Джордж Буш-трети тези дни ясно засвидетелства намерението си да пробие в политиката и дори един ден да оглави републиканците и да се включи в битката за Белия дом, пише "Дейли телеграф", цитиран от неделя от БТА.

Джордж Буш-трети е наследник на президента Джордж Буш, който успя да прекара в Белия дом само  един мандат и на Джордж Буш-младши, който след два мандата като 43-и президент на САЩ, напусна поста с рекордно нисък рейтинг.

Джордж Прескот Буш, или Джордж Буш-трети е син на сина на Джордж Буш-старши - Джеб Буш, доскорошен губернатор на щата Флорида, и на мексиканската му съпруга Колумбия. Той е съосновател на нова организация на републиканците от Тексас,  произхождащите от бившите колонии на Испанската империя. Пълното име на огранизацията е Испаноговорящи републиканци от Тексас и тя ще подкрепя и лобира за кандидати за президент на САЩ от латиноамерикански произход.

Тези дни телевизии в САЩ излъчиха клип с участието на Джордж Буш-трети по повод създаването на новата организация. В него наследникът на династията Буш демонстрира непринудено държание пред камерите, както когато говори на английски, така и когато преминава на испански.

Джордж Буш-трети е на 34 години, адвокат е от Тексас, специализирал се сега в медийното право. Занимава се и с недвижими имоти. В колежа е бил футболна звезда. Във факултета по право се запознава със съпругата си Аманда. Според наблюдатели Джордж Буш-трети притежава необходимите качества за политическа кариера.

На учредяването на  новото движение в столицата на Тексас Остин наследникът на клана Буш обаче не присъства лично, защото неотдавна отпътува за Ирак в качеството си и на офицер от разузнаването към резервистите на военноморските сили на САЩ. Тази мисия в зона на конфликт е още един плюс в бъдещата му политическа кариера, смятат наблюдатели.

В действителност Джордж Буш-трети се появява за първи път на политическата сцена на 12 години, когато през 1988 г. говори пред националния конгрес на американските републиканци, на който дядо му е номиниран за републикански президентски кандидат. През 2000 г. и 2004 г. Джордж Буш-трети се проявява като добър и способен да убеждава оратор по време на двете предизборни кампании на чичо си Джордж Буш-младши. Тогава той подчертава подкрепата си за плановете за имиграционна реформа на републиканците, която се харесва на испаноговорящите в САЩ, гласуващи традиционно демократите.

Бащата на Джордж Буш-трети - Джеб, също се радва на популярност и някои в САЩ смятат, че той би бил подходящ кандидат за президент за изборите през 2012 или 2016 г.

Колкото до Джордж Буш-трети шансовете му да постигне успех в битка за Белия дом се повишават от това, че той насочва вниманието си и към електорат, който обикновено няма навика да гласува за републиканците.

Споделяне

Още от Свят