Джордж Клуни ще прави филм за скандала с "Нюз ъф дъ уърлд"

Джордж Клуни

Американският актьор и режисьор Джордж Клуни ще снима филм, посветен на скандала с британския таблоид "Нюз ъф дъ уърлд", който доведе до неговото закриване през 2011 година, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Собственикът на вестника Рупърт Мърдок реши да спре медията заради уликите за незаконно подслушване на телефони на множество британци, извършено от журналисти.

Снимките филма, озаглавен "Хакерска атака", ще започнат идната година. Лентата ще е по едноименната книга на журналиста Ник Дейвис от британския в. "Гардиън", в която се описва как британски вестници са прониквали в гласовите пощи на телефоните на близки на жертви на престъпления, на кралски особи, на звезди и на близки на военни в чужбина.

"Тази история е за лъжата, корупцията, за шантажа на най-високо ниво в правителството и в най-големия лондонски вестник", се казва в изявление на Клуни, разпространено от
филмовото студио "Сони пикчърс".

Клуни е син на журналиста Ник Клуни и има специален интерес към ролята на журналистиката в живота на хората. Заради скандала с незаконното подслушване Мърдок се отказа от офертата си на стойност 12 милиарда долара за закупуването на британската телевизия Би Скай Би.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?