Джоузеф Диксън представил банкова гаранция за инвестиция от 150 млн. долара

Наско Сираков работил и по "План Б" за клуба

Джоузеф Диксън представил банкова гаранция за инвестиция от 150 млн. долара

Кандидат-купувачът Джоузеф Диксън е представил документ от американска банкова институция за потенциални инвестиции от над 150 млн. долара, като вече тече проверка на своеобразната банкова гаранция. Резултатът ще стане ясен до два-три дни, обяви в понеделник президентът на синия клуб Наско Сираков.

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ни изпратен документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 млн. долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка. До два-три дни се надявам да имаме отговор", каза още той.

Сираков обяви още, че има договорка с Диксън определени суми от него регулярно да бъдат превеждани. Ако сделката не стане, приоритетите ще са други.

"Според мен, американска банкова институция не раздава такива докукемти под път и над път. Това ми дава надежда", каза още Сираков.

Mиналата седмица Диксън обяви, че възнамерява да инвестира 250 млн. долрара в изграждане на мол, стадион и в самия футбол. Източници от клуба обявиха, че англичанинът повече се интересува от базата на Герена - изграждане на мол, отколкото от самия футбол.

От думите на Сираков стана ясно, че той имал и "план Б" за бъдещето на клуба, в случай, че намеренията на Джоузеф Диксън се провалят за реализация.

"Имаме план Б. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план А. Преди 20 дни получихме лиценз, така че нямаме проблем, от мониторинг не се притестяваме. "Левски" е най-изрядният клуб документално", заяви Сираков.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт