Е-търговията у нас расте с 23% годишно

Създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions

Електронната търговия в България се увеличава средно с 23% годишно в последните пет години, обявиха създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions, което комбинира пълния спектър от дейности по създаването, поддръжката, промотирането и осигуряването на сигурни плащания онлайн за електронен магазин. Програмата е разработена от СИБАНК в партньорство с едни от най-утвърдените имена в областта на дигиталните технологии - SoftUni Digital, СуперХостинг.БГ и STENIK.

В България онлайн пазаруват 1.1 млн. потребители, което е 19 на сто от населението над 15-годишна възраст, сочат данни на Е-Комерс Юръп (Ecommerce Europe), цитирани от разработчиците

Средната сума, която българският потребител отделя годишно за онлайн покупки, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн.

Най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти.

Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит и затова създателите на eStore Solutions предлагат бързо и качествено изграждане на онлайн магазин, съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент. Те обясняват, че уникалното за българския пазар решение е подходящо както за предприемачи, които вече се занимават с електронна търговия и искат да увеличат продажбите си, така и за такива, които тепърва искат да стартират свой собствен бизнес онлайн. Пакетното решение е с повече от 20% по-изгодно от това услугите им да се купят поотделно.

В сферата на дигиталните продажби наличието на сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин е от изключителна важност. Като част от програмата eStore Solutions СИБАНК предлага надежден начин за приемане на плащания с банкови карти от всички големи картови организации, като гарантира сигурно решение, бързо обслужване и преференциални условия за участниците в програмата.

"Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте. СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн“, заяви Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК по време на представянето на eStore Solutions.

Споделяне

Още от Бизнес