Е-търговията у нас расте с 23% годишно

Създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions

Електронната търговия в България се увеличава средно с 23% годишно в последните пет години, обявиха създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions, което комбинира пълния спектър от дейности по създаването, поддръжката, промотирането и осигуряването на сигурни плащания онлайн за електронен магазин. Програмата е разработена от СИБАНК в партньорство с едни от най-утвърдените имена в областта на дигиталните технологии - SoftUni Digital, СуперХостинг.БГ и STENIK.

В България онлайн пазаруват 1.1 млн. потребители, което е 19 на сто от населението над 15-годишна възраст, сочат данни на Е-Комерс Юръп (Ecommerce Europe), цитирани от разработчиците

Средната сума, която българският потребител отделя годишно за онлайн покупки, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн.

Най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти.

Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит и затова създателите на eStore Solutions предлагат бързо и качествено изграждане на онлайн магазин, съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент. Те обясняват, че уникалното за българския пазар решение е подходящо както за предприемачи, които вече се занимават с електронна търговия и искат да увеличат продажбите си, така и за такива, които тепърва искат да стартират свой собствен бизнес онлайн. Пакетното решение е с повече от 20% по-изгодно от това услугите им да се купят поотделно.

В сферата на дигиталните продажби наличието на сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин е от изключителна важност. Като част от програмата eStore Solutions СИБАНК предлага надежден начин за приемане на плащания с банкови карти от всички големи картови организации, като гарантира сигурно решение, бързо обслужване и преференциални условия за участниците в програмата.

"Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте. СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн“, заяви Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК по време на представянето на eStore Solutions.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?