eBay забранява продажбата на магически заклинания и отвари

eBay забранява продажбата на магически заклинания и отвари

Ако искате да се сдобиете със заклинание, което да накара партньорът ви да иска само вас, или черна магия, с която да прокълнете врага си – сега е моментът. От 31 август eBay забранява продажбата на всякакви магии, отвари, вълшебни еликсири, заклинания и др., съобщава ABC News.

“eBay прави системен преглед на категориите и осъвременява политиката си въз основа на обратната връзка с клиентите”, се казва в съобщение на компанията. “Спираме поддръжката на няколко категории от по-голямата подкатегория “Метафизика”, тъй като и продавачите, и купувачите се оплакват, че сделките с тези продукти често водят до неразрешими спорове”, мотивират се от eBay.

Сайтът, собственик на “ПейПал”, е най-големият портал за онлайн продажби в световната мрежа. Миналият месец калифорнийската компания отчете ръст за второ поредно тримесечие. Постъпленията за периода април – юни се увеличават с 23% в сравнение с година по-рано и достигат 3.4 млрд. долара.

Компанията, оценена на 58 млрд. долара, продължава да предлага милиони странни неща, въпреки забраната върху окултното. За 3.5 млн. долара можете да закупите от мъж във Флорида “Американската мечта”. Тя включва всичките му притежания. През януари пък в портала се продаде фигурка на Хоумър Симпсън от лепило за 200 хил. долара.

Забраната върху продажбата на магии и отвари обаче вече породи вълна от недоволство. Един от потребителите я нарече дискриминационна. Човек, нарекъл се “Отвратен” във форума на eBay, е написал: “eBay забранява алтернативни религиозни предмети. Но! Не и за християни. Светена вода и други “свещени” вещи са дискриминационно позволени. С какво водата, наречена от човек, носещ червена роба в Рим, се различава от всеки друг вълшебен предмет, продаващ се в eBay”, пита възмутеният потребител.

В интернет вече се разпространява петиция в защита на продажбата на еликсири, заклинания и благословии. Не става ясно дали забраната ще попречи на желаещите да обявят душата си за продан, както направи студентът Хемънт Мехт през 2006 г.

Споделяне

Още от