Един човек загина, след като бури връхлетяха наводнена Великобритания

Един човек загина, след като бури връхлетяха наводнена Великобритания

Един човек загина, а над 100 хиляди останаха без електричество, след като бури и силни ветрове връхлетяха Великобритания, носейки още проблеми на вече наводнените райони и причинявайки масов хаос в транспорта, предаде Ройтерс.

Силни ветрове със скорост над 160 км/ч духаха над Западна Англия и Уелс през нощта, съобщи британската метеорологична служба. В голяма част от Южна и Западна Великобритания са издадени предупреждения за опасност от наводнения.

Мъж на 70 години е загинал от вероятен токов удар, след като дърво съборило кабели в Уилтшър, съобщи полицията, а около 130 хиляди потребители са останали без ток по данни на асоциацията на енергийните компании. Части от Югозападна Англия са под вода от седмици след най-дъждовния януари от близо 250 години.

Районите около Темза западно от Лондон също бяха засегнати от наводнения. От неделя насам над 850 души са били спасени от домовете си край Темза в Съри, след като реката достигна на места най-високото си равнище за повече от 60 години.

Поради тежката климатична обстановка транспортът е в хаос. Много пътища и мостове са затворени, а много железопътни превози са отменени. Очаква се днес обстановката да се подобри, но през уикенда времето ще е влажно и ветровито.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа