Един остава за 24 часа в ареста след протеста пред НДК

Снимка: БГНЕС

Един човек остава в ареста за 24 часа след спонтанно организиралия се в неделя протест пред НДК срещу изборните резултати, съобщиха в понеделник от столичната полиция.

28-годишният Йонко Бранков от Варна бе задържан в Четвърто РПУ, след като опита да пробие полицейския кордон, издърпвайки едно от загражденията пред вход А-3 до пилоните.

До по-сериозни ексцесии не се стигна, тъй като на мястото веднага бяха изпратени подкрепления от жандармерията.

Около 100-150 души се събраха пред НДК, след като бяха обявени първоначалните резултати от вота, според които изборите печелят бившите управляващи от ГЕРБ.

Демонстрантите носеха десетки запалени факли, знамена и за кратко замеряха униформените с яйца, бутилки и пиратки. Иззета бе туба с бензин. Около 00.00 часа протестиращите се разотидоха със заканата да продължат акциите си и през следваите дни.

Сред събралите се бяха и част от самообявилите се за лидери на февруарските протести Янко Петров, Дончо Дудев, Ангел Славчев и Янаки Ганчев. За кратко мина и евродепутатът и лидер на партия ГОРД Слави Бинев, както и Ангел Джамбазки от ВМРО.

От столичната полиция уточняват, че в ареста за 24 часа остава и 54-годишният Чавдар Янев, който запалил бюлетината си в секция в 49-то СОУ.

Споделяне

Още от България