Един от отговорниците за е-управление е освободен по негова молба

Александър Йоловски напуска поста зам.-председател на Държавна агенция "Електронно управление"

Александър Йоловски

Правителството освободи Александър Йоловски от длъжността заместник-председател на Държавна агенция "Електронно управление" (ДАЕУ) от 11 юли 2019 г. по негова молба.

Той заема поста от октомври 2016 г., съобщи правителствената информационна служба.

Години наред Александър Йоловски отговаряше за въвеждането на електронното управление.

Той е магистър по политология от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Преди да бъде назначен за заместник-председател на ДАЕУ беше ръководител на отдел в "Информационно обслужване" АД.

От април 2011 г. до юли 2015 г. заема последователно отговорни длъжности в оперативните програми "Административен капацитет" 2007 – 2013 и "Добро управление" 2014 – 2020 свързани с програмирането и договарянето на евросредствата за администрацията.

Координирал е разработването на индикативните годишни работни програми и е контролирал процесите по сключване на договори за електронното управление, подобряване на административното обслужване на гражданите и бизнеса по електронен път, развитието на първични регистри за предоставяне на електронни услуги.

Александър Йоловски е работил и в Министерството на финансите като началник на отдел "Структурни мерки за Европейските структурни и инвестиционни фондове" в дирекция "Програмиране на средствата от Европейския съюз".

От 2005 г. до 2011 г. той е заемал различни позиции в Български център за нестопанско право, включително експерт по организационно развитие и финансов директор. Участвал е в подготовката и реализирането на проекти и дейности за подобряване на правната и финансова рамка на неправителствените организации в България, изграждане на капацитет и функциониране на информационни ресурси, включително информационния портал за НПО в България.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?