Един от заподозрените за атентата в Бургас вероятно е активен във Фейсбук

Заподозреният съучастник в антиизраелския атентат в Бургас Мелиад Фара, ливанец с австралийско гражданство, издирван от българските власти, може би е активен в социалната мрежа Фейсбук, пише в. "Джерусалем пост" в кореспонденция от Берлин.

 

Израелският вестник цитира базирания в САЩ уебсайт The Long War Journal, че са използвани поне три акаунта във Фейсбук от човек на име Мелиад Фара и че има влизане включително вчера.

 

Сайтът прави връзка с Хизбула и със страница, възхваляваща покойния духовен водач на Хизбула Мохамад Хюсеин Фадлала, пише "Джерусалем пост", цитиран от БТА.

 

"В един от акаунтите във Фейсбук, който може би използва Фара, се казва, че потребителят е учил в Ливанския международен университет /ЛМУ/ и че живее в Австралия.

 

Според медийни съобщения принтерът, използван за изработване на фалшивите шофьорски книжки на хората от клетката на Хизбула, отговорни за терористичната атака в Бургас, е бил в ЛМУ", пише сайтът.

 

Предполага се, че Фара е сглобил бомбата, която уби петима израелци и българския им шофьор миналия юли в Бургас.

 

Споменатият акаунт показва комуникации на потребителя с жени в България, посочва "Джерусалем пост". Авторът на публикацията в сайта заявил от Вашингтон пред израелския вестник, че на трите страници във Фейсбук, използвани от Фара, няма снимки, съвпадащи със снимката, показана миналата седмица от българското вътрешно министерство.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?