Един оцелял при самолетна катастрофа в САЩ

Един оцелял при самолетна катастрофа в САЩ

Само един човек е оцелял при катастрофата на американски самолет с 50 души на борда близо до Лексингтън, щата Кентъки, съобщиха в неделя световните агенции, цитирани от БТА.

Местните власти съобщиха, че той е приет в болница в критично състояние. Точният брой на жертвите засега не е ясен, тъй като все още продължават спасителните операции.

Не се знае и причината за катастрофата, но американските власти посочват, че не разполагат със данни разбиването на самолета да е вследствие на терористичен акт.

Веднага след катастрофата се появиха и информации, че нито един от 47-те пътници и тримата членове на екипажа не е оцелял. Най-вероятно самолетът е катастрофирал заради технически неизправности, тъй като климатичните условия по време не инцидента са били добри.

Все пак властите подчертават, че е твърде рано да се спекулира какви са причините за разбиването на самолета. Те обаче отбелязаха, че взрив не е имало и корпусът на самолета като цяло е останал незасегнат.

Катастрофата е станала в пресечена местност, на около километър и половина от летището, от което излетял. Има сведения, че след удара в самолета е избухнал пожар. По всичко личи, че намиращата се на борда хора са загинали в резултат на силния удар или на пожара.

Петдесетместният двумоторен самолет на авиокомпанията "Комеър" - филиал на американския въздушен превозвач "Делта еърлайнз", изпълнявал вътрешен полет до Атланта, Джорджия. "Комеър" отбеляза, че самолетът бил модел "Си Ар Джи 200", а не както съобщиха по-рано служители на лексингтънското летище "Си Ар Джи 100".

Катастрофата бележи края на така наречения най-безопасен период в историята на авиацията в Съединените щати, отбелязва Асошиейтед прес. Последната голяма авиокатастрофа в страната стана на 12 ноември 2001 г., когато самолет на авиокомпанията "Америкън еърлайнз" се разби в Ню Йорк. Загинаха 265 души, петима от които на земята.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?