Един убит и четирима ранени при ромска свада в Павликени

Един човек е убит, а четирима души са с опасност за живота след скандал между враждуващи ромски фамилии в Павликени снощи.

Според първоначалните данни от разследването група роми в нетрезво състояние нападнали с камъни и брадви ромска фамилия, която празнувала Гергьовден в дома на 35-годишния Диян Стефанов. За да се защити, Стефанов открил стрелба по нападателите с незаконно притежавана ловна пушка.

При стрелбата на място е убит 47-годишният Захари Русев. С тежки наранявания и с опасност за живота са неговият 26-годишен син Минчо, както и Георги Александров (27), Захари Димитров (23) и Анета Русева (48).

По данни на полицията всички участници в инцидента са от Павликени и са криминално проявени. Пострадалите са приети във великотърновската болница, където са им направени животоспасяващи операции.

Извършителят е задържан, а оръжието е иззето от полицията. Според разследващите прекомерна употреба на алкохол и стара вражда между двете фамилии заради осъден за убийство преди четири години е водещ мотив за престъплението.

По случая е образувано полицейско дознание за предумишлено убийство.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?