Един убит и девет ранени при верижен сблъсък в Кресненското дефиле

Един човек е починал, а девет са ранени при тежка верижна катастрофа в Кресненското дефиле в четвъртък около 15.50 часа.

 

Жертвата е американски гражданин. Той е починал в реанимацията на болницата в Благоевград, където е бил приет в изключително тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите, мъжът е издъхнал.

 

Други петима от пострадалите също са чужденци. Един от ранените е в тежко състояние, със сериозни травми в болница е приета и една жена. Състоянието на останалите все още се изяснява.

 

Инцидентът се е случил на завой на началото на дефилето. Първи са се ударили тежкотоварен камион и лек автомобил "Форд”. След това в тях се блъскат още 3 автомобила, пътуващи в посока към Благоевград. По първоначални данни тирът се е ударил в автомобила.

 

Заради инцидента временно бе преустановено движението по главния път Е-79. Към 17 часа започна поетапно пропускане на превозните средства двупосочно в едната лента и регулирано от органите на МВР. Мярката ще бъде в сила до отстраняването на моторните превозни средства, попаднали в катастрофата.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?