Един убит и един ранен при стрелба в центъра на Виена

Един убит и един ранен при стрелба в центъра на Виена

Един човек е убит и един е ранен при стрелба в историческия център на Виена, предадоха световните агенции, като се позоваха на австрийските власти. Полицията издирва нападателя.

По предварителни данни до ресторант "Фигълмюлер" са били произведени пет изстрела. Ранени са двама души, единият по-късно е починал от раните си.

Заплаха от терористично нападение в центъра на Виена няма, полицията смята, че стрелбата край ресторанта е от криминално естество, съобщи австрийският телевизионен канал ОЕ24.TV.

"Няма никакви конкретни данни за терористичен акт", се казва в съобщение на полицията, цитирано от телевизионния канал. Органите на реда смятат, че вероятно става дума за поръчково убийство.

Веднага на местопроизшествието са пристигнали екипи на "Бърза помощ" и на антитерористичното подразделение на австрийските сили за сигурност. Над центъра на австрийската столица прелита полицейски хеликоптер.

Заради стрелбата в центъра на града са увеличени полицейските патрули, много улици са блокирани.

Очевидец, интервюиран от телевизия ОЕ24.TV и представил се като литовски журналист, без да съобщава името си, разказа, че чул няколко изстрела и после видял двама души да лежат на земята в пасаж между две улици близо до ресторанта, предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е забелязал до тях и трети мъж, който казвал нещо на славянски език на един от лежащите на земята. Интервюираният не уточни какво е станало с третия мъж.

Управителят на ресторанта, край който е станала стрелбата - Харалд Прохазка, каза, че двамата простреляни са били заедно с трети мъж в заведението и са обядвали там. Излезли спокойно от ресторанта, а после се чули изстрелите, предаде ДПА.

Свидетели, цитирани от местни медии, разказаха, че заподозреният за стрелбата, е напуснал местопрестъплението с кола, предаде Франс прес.

Споделяне

Още от Европа