Един убит и седем ранени при нападения с хладно оръжие в Бирмингам

Не са ясни нито извършителят, нито неговите мотиви

Един убит и седем ранени при нападения с хладно оръжие в Бирмингам

Един човек беше убит и седем бяха ранени, двама от тях сериозно, при серия от нападения с хладно оръжие в британския град Бирмингам, извършени рано тази сутрин, предаде Ройтерс, като цитира изявление на полицията.

"Можем да потвърдим, че започнахме разследване за убийство след събитията от последната нощ", съобщи полицията на окръг Уест мидландс. "Един мъж умря, друг мъж и една жена са понесли сериозни рани. Ранени са и петима други", се добавя в съобщението.

Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че няма информация дали случилото се е свързано с тероризъм, но заяви, че обществото трябва да проявява бдителност.

Полицията на окръг Уест мидландс е получила сигнал за нападение с хладно оръжие в центъра на Бирмингам около 12:30 ч. през нощта. Скоро след това са получили сигнал и за други нападения в района. Полицейски кордони отцепват три части от центъра на града.

Очевидец е забелязал нож в близост до отводнителен канал на една от отцепените улици.

Според кмета на Уест Мидландс Анди Стрийт серията от нападения изглеждат свързани, но засега не е ясно какво ги е мотивирало.

Полицията на Бирмингам издирва само един заподозрян за нападенията, предаде по-късно в неделя Ройтерс. Жертвите на нападенията изглеждат подбрани на случаен принцип. Няма признаци инцидентите да са насочени срещу определена група, нито улики за връзки с банди, се посочва в полицейското съобщение.

Споделяне

Още от Свят