Един войник с опасност за живота, други трима в тежко състояние

Един войник с опасност за живота, други трима в тежко състояние

Редник Иван Койнарски е с опасност за живота, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) в четвъртък. Той е със счупен таз и кръвоизлив на вътрешните органи. Редник Койнарски е в реанимацията на Военномедицинската академия (ВМА) в София. Четирима от тежко пострадалите войници при вчерашната катастрофа край Хасково са транспортирани във ВМА – София, уточниха от МО.

Тежко остава и положението на редник Костадин Четелязов, който е с черепно-мозъчна травма и счупено дясно бедро. Той също е в интензивното отделение на ВМА – София. Със счупен таз е и военнослужещият Росен Хаджиев.

Последният от тежко пострадалите военнослужещи е младши сержант Даниел Йорданов, който е приет със съмнения за нараняване на вътрешните органи и е със счупена ключица.

Около 18,15 часа вчера, автомобил “Мерцедес” се е преобърнал в канавката при завой на пътя между хасковските села Корен и Малево, съобщиха от Министерството на отбраната. Автомобилът е превозвал от полигона в Корен 14 войници и двама старшини от поделение в Хасково. Общо 13 от военнослужещите, които са се намирали в автомобила, са получили различни наранявания, уточняват от МО. Но само четирима от войниците, които през нощта са транспортирани до ВМА, са в тежко състояние, останалите деветима са с по-леки наранявания.

От МО уточниха, че войниците с по-леките наранявания се транспортират до ВМА – Пловдив. Повечето от нараняванията са свързани със счупвания на кости и контузии на главата.

Според военния следовател Антон Иванов причина за инцидента е станал мокрия път и паниката на шофьора, който е изгубил управление над автомобила. От Министерство на отбраната уточниха, че машината се е подхлъзнала на тревата, поднесла е и се е обърнала в дълбока канавка. В катастрофата не е участвало друго превозно средство. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?