Един загинал и шестима ранени при експлозия на автобус в Ереван

Един загинал и шестима ранени при експлозия на автобус в Ереван

Един човек загина и шестима са ранени при взрив в автобус на градския транспорт в арменската столица Ереван, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Началникът на арменската полиция Владимир Гаспарян съобщи, че причина за инцидента е взривил се "в ръцете на един от пътниците предмет".
 
"Това не е бил осколочен взрив, а взрив, предизвикал взривна вълна", каза той, но отказа да нарече случилото се терористичен акт. 
 
"Всички версии са предварителни, всичко се променя всяка минута, след два часа ще има някаква яснота", заяви началникът на полицията. 
 
Взривът е заснет от камерите за наблюдение на пътното движение, едната е повредена от взривната вълна. Записите от камерите се изучават. 
 
Загинали са двама души, а седем са ранени, каза заместник-началникът на Спасителната служба на арменското министерство на извънредните ситуации генерал-майор Николай Григорян. Първоначално бе съобщено за една жертва, Григорян уточни, че след огледа на автобуса и на местопроизшествието са били намерени части от тяло на втори загинал. Самоличността на двете жертви не е установена.
 
Сигналът за взрива е получен снощи, в 21.51 часа местно време. Автобусът "Богдан", обслужващ линия 63, е избухнал на улица "Алабян", близо до номер 11. Всички ранени са арменски граждани. Шофьорът се разпитва.
Споделяне

Още от Свят