Един загинал при престрелка в ромска махала в Петрич

При престрелка в ромския квартал "182" в Петрич в понеделник вечер един човек бе убит, а 17 ранени. Загиналият е 23-годишният Валентин Стоянов. По първоначална информация престрелката е била между трима души, а повечето пострадали са от откритата безразборна стрелба, като има и ранени деца. Стоянов също е жертва на заблудил се куршум.

Няма опасност за живота на пострадалите, по данни на медици.

През нощта пред болницата в Петрич близките на загиналия са заявили, че искат кръв за кръв, братът на момчето дори се е заканил, че ще потърси отмъщение, веднага щом се върне в циганската махала.

Стрелбата е била открита от мъж на име Кемал, разказаха свидетели на инцидента. Служителите на реда потвърдиха, че той е задържан в полицията. Оръжието на стрелбата е незаконно притежавана ловна пушка.

По информация на жителите на ромската махала стрелецът бил рецидивист, занимавал се с дрога. Според тях стрелбата е станала заради жена. По думите им било е безразборна стрелба и затова има толкова много пострадали.

От полицията потвърдиха, че инициалите на мъжа са К. Д., около 30-годишен. Той е задържан. По всяка вероятност става дума за битов скандал.

Най-малкият от ранените е 9-годишният Маил, прострелян е в областта на едното око. Повечето пострадали са приети в хирургично отделение на петричката болница. От Спешния център казаха, че са извикани всички свободни лекари, за да поемат ранените. Осем от тях са хоспитализирани, като двама от тях са в по-тежко състояние.

Заради инцидента в квартала е засилено полицейското присъствие.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?