"Единна Русия" номинира Владимир Путин за пореден президентски мандат

"Единна Русия" номинира Владимир Путин за пореден президентски мандат

Управляващата в Русия партия подкрепи официално кандидатурата на президента Владимир Путин следващ мандат на президентските избори догодина. Това съобщи бТВ, позовавайки се на световните агенции.

На конгрес в столицата Москва партия "Единна Русия" очаквано е застанала зад Путин, който се кандидатира като независим на президентските избори на 18 март.

Партията иска "крайната победа" на президентските избори да е на Владимир Путин, заявява по-рано председателят на "Единна Русия" и премиер на страната Дмитрий Медведев. Според него сега, а и в бъдеще, формацията ще даде на Путин "цялата възможна подкрепа". Очакванията и в Русия, и навън са президентът да бъде преизбран за още един шестгодишен мандат.

"Тази година партията навърши 16 години. И през всички тези години тя имаше един безспорен лидер. Лидер, който обединява най-различни хора. Обединява гражданите на нашата страна – Владимир Владимирович Путин", заявява Медведев.

На конгреса Владимир Путин е призовал за борба с корупцията и равнодушието към проблемите на хората. "Нищо не подрива стабилността и не отнема ресурси за развитие толкова, колкото неправдата, несправедливостта, корупционната ръжда и подкупността, равнодушието към своята страна и откъсването от нуждите на гражданите, надменността и високомерието от страна на политиците, чиновниците, бизнеса или онези, които се наричат елит", казва руският президент. Той обещава повече стимули за бизнеса, борба с корупцията и допълнителни ресурси за недостатъчно финансираните здравна и образователна система.

Путин властва в Русия от 1999 година. Първоначално той става временен президент на Русия на 31 декември 1999 г., като сменя Борис Елцин. В последствие заема поста като титуляр на 7 май 2000 г. след проведените президентски избори. През 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен от него за министър-председател на Русия. През 2012 г. отново печели президентските избори и от 7 май 2012г. е за трети мандат президент на Русия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят