Единството на Нова левица се пропука в Силистра?

Първото пропукване в единството на Новата левица във връзка с предстоящите местни избори се случи вече в Силистра, въпреки всичките заклинателни призиви и политически споразумения между левите лидери.

Преди два дни, председателят на Политическо движение "Социалдемократи" Николай Камов заяви, че подкрепя сегашния кмет на Силистра инж. Иво Андонов. От Областната и общинска структура на БСП реагираха остро и изпратиха днес съобщение до медиите, че публичната номинация на Андонов е "опит за предрешаване на събитията". БСП-Силистра прогнозира, че заради избързването на Камов може да се стигне до блокиране на преговорите за подписване на споразумение на местно ниво.

Бойко Радоев от Политическо движение "Социалдемократи" заяви за mediapool.bg, че става дума за недоразумение, породено от "некоректно отразяване в пресата на пресконференцията в Силистра". Той каза, че всички партии от Нова левица ще направят своите номинации за кмет и едва след вътрешно обсъждане ще стане окончалното определяне на кандидата на левицата. Радоев посочи, че номинацията на неговата партия за кмет на Силистра е сегашния кмет Иво Андонов, но това не означавало предрешаване на избора на Нова левица.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: