Една десета от състава на Столичния общински съвет беше сменен

След близо две години чакане БСП се сдоби със зам.-председател

Малко над една десета от 61-членния Столичен общински съвет (СОС) беше сменен, след като шестима съветници станаха депутати, а един почина.

Новите управляващи на национално ниво, с чийто мандат беше съставено правителството – БСП, най-после имат свой зам.-председател на СОС. За такъв единодушни бе избран Панайот Бончев с гласовете на всички присъствали в залата 51 общински съветници от ГЕРБ, БСП, Синята коалиция, НДСВ и Атака.

Новите съветници

Най-много промени има в групата на БСП, където петима съветници станаха депутати. Това са доскорошният председател на групата Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Росен Малинов, Георги Кадиев и Борис Цветков.

На тяхно място се заклеха Гергана Алексова, Теодора Делисивкова, Николай Белалов, Коста Иванов и Иван Таков – син на Янчо Таков и внук на Пеко Таков.

Общинската съветничка от Атака - Маргарита Николова също стана депутат и на нейно място в СОС влезе Борислав Иванов.

Седмият нов представител в СОС е Михаил Владов от ГЕРБ, който влезе на мястото на починалия Петър Гюзелев.

Румен Овчаров запази влиянието си в групата на БСП

Противно на очакванията, че хората на Сергей Станишев ще вземат превес в 15-членната група на БСП след обновяването ѝ с една трета, това не се случи. Така вместо лансирания за нов председател на групата Калоян Паргов, който минава за близък до лидера на европейските социалисти, беше избрана Милка Христова, от крилото на Румен Овчаров.

Милка Христова беше представена за шеф на групата лично от Калоян Паргов.

Ще се стараем със своите действия общинският съвет да работи добре, както досега, да се излагат различни мнения, които да водят до вземането на правилни решения, каза Милка Христова.

След като близо две години БСП нямаше свой зам.-председател на СОС заради бойкота на ГЕРБ към Георги Кадиев, този път хората на Бойко Борисов до един подкрепиха доайена Панайот Бончев.

Бончев обеща да продължава да работи за благоденствието на София и да защитава интересите на столичани.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?