Една година по-късно - ДАНСwithme пита "Кога?"

На днешната дата преди една година бе направен изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това взриви обществото и отключи безпрецедентните едногодишни протести срещу правителството и българското задкулисие зад знаковия въпрос "Кой?"

Днес в 18:00 часа пред Министерския съвет започнаха да се събират граждани, мнозина от които участници в дванайсетмесечния ежедневен протест, за да извървят традиционния маршрут по столичните улици. Въпросът вече е "Кога?"

Година по-късно исканията на хората са същите. Протестиращите граждани настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и насрочване на извънредни избори, неща, които ще се осъществят, макар и с мъка и със срамните пазарлъци на сегашните властници.

В деня на едногодишния "рожден ден” на протеста #ДАНСwithme гражданското движение "Протестна мрежа" обяви исканията си към следващия парламент.

От мрежата обявиха, че исканията им ще се превърнат и в своеобразен дневен ред на предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Исканията са:

- създаването на парламентарна комисия "Кой" за разследване и прекъсване на задкулисията в политиката;

- разкриването на цялата информация по "Южен поток" пред обществото. Спиране на каквато и да е работа по проекта, докато той не е одобрен от ЕК;

- операция "Чисти ръце" за членовете на всички партии, които имат амбиции да участват в следващото Народно събрание.

В пресконференцията, която бе на открито зад Народна библиотека, участваха протестните лидери Теодор Михайлов, Георги Илиев, Ясен Атанасов, Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков.

Споделяне

Още от България