Една оферта купи 97% от цялото предлагане на акции на "Син Карс"

Търсенето бе за 6 млн. лв., т.е. три пъти повече по-голямо спрямо предложените 2 млн. акции с фиксирана цена от 1 лв., уточниха от БФБ

Една оферта купи 97% от цялото предлагане на акции на "Син Карс"

Публичното предлагане на акции от производителя на състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" АД приключи, като всички предложени 2 млн. акции бяха купени при фиксираната цена от 1 лв. за брой. От БФБ съобщиха, че преписването е било близо 3 пъти, т.е. търсенето е било за около 6 млн. лв.

Реализирани са само 6 сделки. Най-голямата беше за 1 942 800 акции, следващата - за 30 000 акции, третата - за 20 000 акции, четвъртата - за 6 000 акции, петата за - 1 000 акции, и шестата - за 200 акции. Първата оферта е за 97.14% от цялата емисия, уточнява Investor.bg

От мениджъра по предлагането "Елана Трейдинг" АД съобщиха, че голямата поръчка е тяхна. "Елана Трейдинг" успя да удовлетвори поръчките за акции на над 100 индивидуални инвеститори, юридически лица и няколко институционални инвеститори. Търговията с акции на "Син Карс Индъстри" ще стартира на пазара BEAM на БФБ до две седмици."

"Син Карс Индъстри" е с капитал на стойност 18.5 млн. лв., като вече е привлякла извънборсово първия си нов акционер - това е софтуерната компания "Ви Ки Ей Солюшънс" ЕООД, която е придобила 500 хил. акции.

Споделяне

Още от Бизнес

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?