Една шотландска "биричка" е равна на пет нашенски големи ракии

Една шотландска "биричка" е равна на пет нашенски големи ракии

Една бутилка от новата шотландска бира "Армагедон" (330 мл) се равнява на изпиването на пет български ракии от по 100 мл, стана ясно при представянето на продукта на пивоварната "Брюмастър брюъри". Пивоварна компания бе призната за производител на най-силната бира в света.

Нейният продукт в лицето на 65- градусова бира "Армагедон" е силна, колкото първак за разтривки и 17 пъти по-силна от стандартната светла българска бира.

"Напитката е по-тъмна от обикновената тъмна бира, а консистенцията ѝ наподобява сос", коментира от пивоварната. Тя ще бъде пусната на пазара, но производителите не поощряват клиентите си да изпиват цяло шише от нея. В заведенията бирата ще се сервира в стилистиката на силните алкохоли – в малки шотове от по 35 мл.

Новата бира ще се продава в шотландските магазини по 80 паунда, но може да бъде купена на половин цена от самия производител. Германците и шотландците от години се съревновават кой ще свари по-силна бира.

Преди три години компанията "Брюдог" свари бира от 32 градуса със свежото име Tactical Nuclear Penguin (Тактически ядрен пингвин). Тя беше изместена от 40-градусова бира на германския пивовар Schorschbock. Шотландците отговориха с 41- градусова бира, наречена с многозначителното име "Sink The Bismarck" (Потопи Бисмарк).

Споделяне

Още от Свят