"Една стотна от направеното от Живков да сторим, ще е огромен успех"

"Една стотна от направеното от Живков да сторим, ще е огромен успех"

Премиерът Бойко Борисов се засегна, че в социалната мрежа Фейсбук е сравняван с Тодор Живков чрез разпространявания фотоколаж, при който образът на Живков се прелива в неговия. В събота в телефонно включване от Италия пред журналиста Мартин Карбовски по Нова телевизия Борисов коментира, че не било коректно да го сравняват с партийния ръководител, управлявал България 33 години.

И обясни: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство".

След което продължи защитата на паметта на комунистическия лидер, на когото в последните години от живота бе личен телохранител. "Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. 20 години ние само приватизираме това, което е било построено тогава", каза Борисов.

Включването му по Нова телевизия бе от италианския град Пескара, където Борисов игра в благотворителен мач с италиански депутати, като приходите от мача бяха предназначени за силно пострадалите от земетресението преди година и половина италиански град Акила и съседни малки селища.

Запитан от София дали не се чувства като Дядо Коледа, защото се опитва да огрее навсякъде, Борисов отговори: "Това ми е работата, да огрявам навсякъде, но не мога да стигна".

Премиерът благодари на разкритията на РЗС и на президентския проект АБВ "защото ги има и държат партията (ГЕРБ - бел. ред.) в кондиция”.

Премиерът благодари и на "тези, които редят стратегии за дестабилизиране на властта". "Колкото повече такива планове, толкова по-добре, държат правителството и партия ГЕРБ в кондиция”, каза Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?