Една трета от българите страдат от затлъстяване

За 30% от българите затлъстяването се е превърнало в болестно състояние, каза в сряда д-р Даниела Попова, експерт по метаболитни заболявания и диетика в университетска болница “Царица Йоана” по време на представяне на нов продукт за отслабване.

По думите на Попова половината от населението у нас има проблеми с килограмите.

Между 30 и 40% от европейците също имат наднормено тегло, а в света това е проблем за близо 65% от човечеството. Всеизвестен факт е, че страната ни е и на едно от първите места в света по затлъстяване и сърдечносъдови заболявания.

На българския пазар се появиха много продукти за контролиране на теглото, но много малко от тях са клинично изпитани и наистина действат, обясни тя.

Със съдействието на международната компания Валмарк екипът на Попова в “Царица Йоана” ще направи изследване у нас как новият продукт на фирмата – Кларинол Кла, се понася от пациенти с наднормено тегло. Проучването ще продължи най-малко три месеца.

Новата хранителна добавка намалява мастната тъкан в организма, като едновременно укрепна мускулната маса. Резултатите от 60 клинични изпитвания с хора сочат, че препаратът наистина топи подкожната мазнина в областта на бедрата, корема и ханша, но понеже у нас сме малко критични, решихме да тестваме Кларинол и в България, обясни Попова.

Хранителната добавка вече се продава и в аптеките, като цената за една опаковка е около 20 лева, уточниха от Валмарк.

Споделяне

Още от България