Една улица ще се асфалтира като компенсация за разтопените пътища в София

Сн. БГНЕС

Фирмата ДЛВ, която поддържа разтопилите се улици в столичния район "Подуяне", ще преасфалтира една от тях като компенсация за щетите по останалите. Това става ясно от съобщение в профила на кмета на София Йорданка Фандъкова.

За своя сметка дружеството ще ремонтира ул. "Тодорини кукли". Битумът, излят в пукнатините на улицата, се разтече при по-високите температури в понеделник. Това нанесе щети по гумите на десетки автомобили, а щетите от разтичането на битума по тази и още 12 улици в района още се отстраняват.

Тази вечер пътните платна ще бъдат измити, след като преди това бяха посипани с пясък, за да се отстрани размекналият се материал. Поетапно ще се мият част от ул. "Тодорини кукли", ул. "Макгахан", ул. "Васил Кънчев", участък от бул. "Владимир Вазов", участък от ул. "Резбарска", ул. "Поп Грую", ул. "Поручик Георги Кюмюрджиев", ул. "Видини кули", ул. "Ген. Липранди", бул. "Дондуков" – от моста Чавдар до ул. "Кракра".

Движението по тях ще се спира, като ще бъдат пропускани автомобилите на живущите. Измиването започва след 22 часа, за да не се затруднява движението.

Фандъкова за пореден път декларира, че ДЛВ ще бъде санкционирана със 100% от месечната абонаментна такса, коят общината ѝ плаща за поддържането на улици в района. Отново обаче конкретна сума на санкцията не се съобщава. Във вторник зам.-кметът по строителството Цветан Божинов обясни, че сумите са различни за различните улици и варират от 1500 до 4900 лева. Конкретната сума и процентът на санкциите щял да се определи от комисия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?