Едното платно на бул. "Брюксел" отваря до дни

От 30 октомври ще бъде отворено за движение едното платно на бул. "Брюксел", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Движението ще само в посока летище София, а движението по посока бул. "Цариградско шосе" от аеропорта ще е по бул. "Христофор Колумб".

Ремонтът на булеварда започна на 31 юли, като крайният срок за завършването му е 19 декември. Средствата за него – 15 млн. лв. - бяха отпуснати от републиканския бюджет, а сегашният ремонт включва рехабилитация на мостовото съоръжение, върху което е булеварда, полагането на нова хидроизолация, асфалт и износващ асфалтобетон, както и изграждането на шумоизолиращи прегради по протежение на булеварда.

Ремонтираният участък е с дължина два километра, а изпълнител на ремонтните работи е "ГБС-Инфраструктурно строителство".

Последният ремонт на съоръжението е правен през 2004 година, когато за 2,2 млн. лв. са подменени износващия асфалтовобетонен слой, еластичните огради и е поправен парапетът на моста.

Мостовото съоръжение беше в изключително лошо състояние, като на много места облицовъчните плочи бяха паднали, а бетоновата основа - нарушена.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?