Едоардо Миролио е новият собственик на Dika, отваря магазини във Франция

Компанията отчита 235 млн. лв. приходи и 17 млн. лв. печалба за миналата година

Италианският бизнесмен Едуардо Миролио

Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден бранд Dika. Това съобщи италианският бизнесмен на пресконференция в София без да посочи цената на сделката.

Плановете му са да популяризира марката извън България, като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза до края на годината.

Освен това Миролио ще разшири дейността на Dika и в страната с нови магазини в Бургас и Варна. В момента такива има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио каза, че е взел решението да купи Dika в края на 2017 г., когато предишният собственик е прекратил дейността на компанията.

"Когато те разтрогнаха договорите със собствениците на площите, където се помещават магазините, ние ги взехме под наем. Купихме няколко от активите на Dika, както и тяхната търговска марка. Закупихме две фабрики за облекла в Сърбия - в Димитровград и в Пирот", каза италианецът, който има български паспорт.

Инвестиционното приключение на Едуардо Миролио започва у нас през 2002 г. с производството на висококачествени вина в село Еленово.

Днес той е собственик и на седем текстилни фабрики в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов.

Закупуването на Dika е поредната инвестиция на Миролио, който вярва, че бъдещето пред марката е повече от светло.

"Брандът има изградени традиции в класическата мода и посветен на професионалния живот на елегентната жена. Искаме да запазим тази философия, защото вярваме, че всяка дама трябва да се чувства комфортно в своето официално облекло", коментира Миролио.

Той се похвали с добри финансови резултати, които е постигнала едноименната му компания за миналата година.

"2017-а завърши с приход от 235 милиона лева. Предишната година беше с приход от 232 милиона лева. Печалбата е близо 17 милиона лева при 3 млн. лв. през 2016 г. Това показва, че вървим в правилната посока", каза Миролио.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?