Едва 200 къщи в Мизия стават за живеене

Едва 200 къщи в Мизия стават за живеене

От близо 700 къщи в Мизия около 150 до 200 ще са годните за живеене след наводнението от началото на месеца, каза кметът на града Виолин Крушовенски, цитиран от агенция "Фокус".

Той допълни, че огледа на домовете продължава. До сряда ще се знае точната бройка на къщите, които трябва да бъдат съборени и укрепени.

Според зам.-кметът на Мизия Николай Нековски възстановителните работи в града вървят с бавни темпове, заради липса на техника и работници. Той обясни, че в момента в наличност са една стара газка, фадрома и трактор с ремарке, който постоянно се чупи, защото е от 50-те години на 20 век. Товарач и водоноска са предоставени от електрическата централа в Гълъбово.

"Най-голямата ни нужда е от хора и машини. Говоря за камиони, самосвали и за багери за товарене", каза Николай Нековски. По думите му, доброволците в Мизия са около 7-8 души. "Доброволци напоследък не идват. Най-вероятно това е, защото по интернет и в медии изтече информация, че има епидемия и зараза, което не отговаря на истината. Няма епидемия и зарази", заяви зам.-кметът на Мизия.

Споделяне

Още по темата

Още от България