Едва десетина души демонстрираха в Елин Пелин в подкрепа на бежанците

Семейство Джабер
Едва десетина души се събраха на площада пред общината в Елин Пелин в подкрепа на това сирийското семейство Джабер да получи регистрация в градчето.
 
Акцията преминава мирно и се охранява от полиция. Не се сбъднаха очакванията местни жители да излязат на контрапротест, съобщи БНР.
 
На площада обаче имаше и десетина души, които са против това сирийското семейство да получи регистрация в Елин Пелин. 
 
”Искахме категорично да покажем, че в града има и друга гледна точка. Не само тази на тези озлобени хора - сипещи, ругаещи, канещи се и заплашващи. Дошли сме в знак на солидарност. Искаме да покажем, че тук, в нашия град, има мислещи и разсъждаващи хора”, каза един от инициаторите на акцията в подкрепа на семейство Джабер - Владимир Колев.
 
На друго мнение обаче са доста от местните граждани.
 
”Страхът от утрешния ден, защото утре не знаеш какво ще ти се сервира - напливът на мигранти, дадеш ли на един, всички казват: "Добре, на него си дал, на нас защо не даваш?", обясни позицията си един от жителите на Елин Пелин.
 
Малко преди акцията в защита на сирийското семейство, в храма "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", който също е на площада пред Общината, се проведе тържествен водосвет за здраве и молебен за избавление от всяко зло. 
 
На него присъства председателят на Общинския съвет на Елин Пелин Николай Плещов. 
 
”Хората в Елин Пелин - масово, обществеността, са на мнение, че нелегални имигранти на територията на община Елин Пелин не трябва да бъдат допускани. Аз напълно ги подкрепям. Страх ни е. Виждаме какво става в София, извън България, но разбира се, че всеки е свободен да изрази и да каже каквото си мисли”, каза Плещов.
Споделяне

Още по темата

Още от България