Египетски адвокат се присъединява към защитниците на медиците ни

Мотивираните жалби срещу присъдите на нашите медицински сестри в Либия ще бъдат депозирани пред Върховния съд на джамахирията в законовия срок, който изтича на 5 юли.

Либийският адвокат на медиците ни Осман Бизанти съобщи, че освен с българските защитници, той се консултира за стратегията на защитата и с египетски адвокат и тези консултации продължават в момента. Египетският адвокат Ад Диб ще се включи в защитата на българските медици, заедно с тримата български адвокати Пламен Ялнъзов, Георги Гатев, Хари Харалампиев. Очаква се в понеделник българските адвокати да се завърна от Триполи.

Според министъра на правосъдието Антон Станков, срокът за конституирането на новите адвокати тече от момента на подаването на документите. Той увери, че при това развитие на нещата никакви срокове няма да бъдат изпуснати. Станков добави, че мотивите в жалбите няма да бъдат публично обявявани, за да не се навреди на защитата.

Присъдите срещу петте медицински сестри и палестинеца Ашраф бяха произнесени на 6 май. Тогава от затвора излезе д-р Здравко Георгиев, защото вече е излежал 4-годишната си присъда. Отказът на Либия да пусне лекаря да се завърне в София бе знак, че прокуратурата ще обжалва присъдата му.

Министърът каза, че са известни вече и мотивите за обжалването на присъдата на доктор Здравко Георгиев, но отказа да коментира обжалването им.

Споделяне

Още от България