ЕИФ ще гарантира кредити за дребния бизнес от "Райфайзенбанк"

"Райфайзенбанк" (България) подписа във вторник гаранционно споразумение за 72 млн. евро с Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ), което ще подкрепи търговската банка в отпускането ѝ на кредити за малкия и средния бизнес. Споразумението е в рамките на Програмата за конкуренция и иновации на ЕС (CIP) за България.

Програмата дава възможност на "Райфайзенбанк" да улесни достъпа на микро, малки и средни предприятия в България до финансиране при по-гъвкави условия, по-ниски лихви и ниво на обезпечение, както и по-дълъг срок на кредита, обясниха от частната търговска банка.

В рамките на програмата могат да бъдат финансирани проекти на микро, малки и средни предприятия при максимален размер на кредита до 300 000 евро и минимален срок за погасяване 18 месеца.

Това е второто гаранционно споразумение между "Райфайзенбанк" и Европейския инвестиционен фонд. През 2006 г. двете институции подписаха споразумение за 20 млн. евро, което бе успешно реализирано до края на 2008 г., поясниха от търговската банка.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?