ЕК обяви конкурс за млади журналисти

Генерална дирекция "Разширяване" към Европейската комисия (ЕK) и асоциация Европейска младежка преса (European Youth Press) обявиха конкурс за млади журналисти от цяла Европа. В него могат да участват журналисти на възраст от 17 до 27 години, които трябва да представят материали за разширяването на ЕС, публикувани в периода януари 2007 г. - 15 март 2008 г.

Конкурсът е за млади надежди не само от сегашните 27 страни членки на ЕС, но и от страните кандидатки.

"Приветствам тази инициатива. Очаквам да разбера повече за вижданията и мненията на младите журналисти по въпроса за разширяването, тъй като тези журналисти са едни от най-важните фигури в определянето на мнението на своето поколение. Техните идеи ще обогатят дебатите, които ще  определят бъдещия облик на нашия континент", заяви еврокомисарят по разширяването Оли Рен.

Конкурсът ще приключи на 15 март 2008. Участниците могат да се запишат за участие на специалния уебсайт на ЕК (www.EUjournalist-award.eu).

Всичките 35 победители ще бъдат поканени на общо посещение в Балканските страни и ще имат възможността да участват в заключителната конференция с представители на медиите от различни страни през юни 2008 г.

 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?