ЕК опроверга посланията на кампания на унгарското правителство

Унгарският премиер Виктор Орбан

Говорител на Европейската комисия определи като дезинформация кампания, предприета снощи от унгарските власти. Кампанията съдържа плакати, които внушават, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и Джордж Сорос работят за възобновяването на задължителните квоти за мигранти в ЕС.

ЕК се посвети на борба с дезинформацията и този случай не е изключение, каза говорителят. По неговите думи кампанията на унгарското правителство е основана на нелепа теория на конспирацията и е потресаващ отзвукът, който е предизвикала. Няма конспирация - унгарците заслужават факти, а не измислици, добави говорителят.

Няма никакви планове за въвеждането на хуманитарни визи (за мигранти). Държавите в ЕС решават доколко желаят да приемат законни мигранти, допълни говорителят. Той уточни, че решенията в ЕС се взимат в присъствието на представители и на Будапеща.

Според унгарската правителствена кампания ЕС подготвя действия в ущърб на националната сигурност на Унгария. "Искат да въведат задължителни квоти за разселване. Искат да отслабят правото на нашите държави да защитават границите си. Ще облекчат имиграцията с мигрантски визи", се твърди в плакатите от кампанията, цитирани от Евронюз.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа